Veszprém

2013.06.11. 12:35

Iskolásokat díjaztak

Csaknem negyven kisiskolás vehetett át ajándékot a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon kedden, ahol az Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában című program zárásaként szervezett rajzverseny legjobbjait díjazták.

Halmos György

A legrégebbi, immár húsz éves baleset- és bűnmegelőzési sorozatot az idei tanévben a megye nyolc általános iskolájában rendezték meg, ennek során összesen 1300 gyermekkel találkoztak. A programban 1-8. osztályos tanulók részére bűn- és baleset-megelőzési, környezetbiztonsági, valamint egészség- és természetvédelmi témájú foglalkozásokat tartottak.

A komplex programot a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai dolgozták ki, és szervezik. Az iskolákban egy tanítási napon, több helyszínen, különböző témákban, videofilmek levetítésével, tájékoztató előadásokkal, játékos feladatokkal és az egyes szakterületek felszereléseinek, technikai eszközeinek bemutatásával igyekeztek a gyermekeket minél több hasznos, a biztonságukat növelő információhoz adni.

Fotó: Orosz Péter

A rendezvény hagyományos zárásaként a gyermekek által készített rajzokat Felhősi István festő-restaurátorművész segítségével értékelték. A legszínvonalasabbak készítőit jutalmazták, a rajzokat pedig a főkapitányság aulájában kiállították.

A díjkiosztó ünnepségen részt vettek a révfülöpi iskola, a devecseri Gárdonyi iskola, a füredi református iskola, a nagyvázsonyi Kinizsi iskola, a dudari, a bakonynánai, a pápateszéri és a balatoncsicsói iskola tanulói, akik a megszokottól eltérően műsort is adtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!