Veszprém

2013.06.08. 14:30

Játszva tanultak a környezettudatos életmódról

A környezettudatos életmód bemutatását célozták meg a Zöldcserkész napok országos rendezvénysorozattal. A nyolchelyszínes roadshow harmadik állomása szombaton Veszprém volt.

Tremmer Tamás

A Zöldcserkész napokat azért hívták életre, hogy cserkész módszertannal bemutassanak egy új, környezettudatos gondolkodásmódot, mely a társadalmi szerepvállalás, a felelősségteljes, tudatos magatartásminták által a környezeti folyamatok egyensúlyának helyreállításához járulhat hozzá.

Az akcióval általános iskolásokat céloztak meg, az ország nyolc pontján, mondta el a Naplónak Várdai Balázs, veszprémi koordinátor.

A fiatalokat a Betekints-völgyben játék közben vezették rá a környezettudatosságra, olyan környezettudatos cselekvési mintákat mutattak be számukra, amely segítségével a fenntartható magatartásminták kialakulhatnak. Hat akadálypályát és öt villámprogramot kínáltak részükre.

Sokoray Tamás az energiatakarékossági állomáson magyaráz a kiscserkészeknek. Kipróbálhatták, mennyit fogyasztanak  az eszközök (Fotó: Penovác Károly)

Az akadálypálya állomásai a környezettudatosság egy-egy szegmensét érintették, úgy, mint szelektív hulladékgyűjtés, energiatakarékosság, víztakarékosság, tudatos vásárlás, környezetbarát közlekedés, természet és környezet. A villámprogramok keretében pedig mindehhez gyakorlati útmutatót kaptak.

A veszprémi Zöldcserkész napon több száz általános iskolás kapott ízelítőt a környezettudatos életmódból, de az őket elkísérő felnőttek figyelmet is sikerült felhívni a környezeti problémákra, a szemléletmód váltás fontosságára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!