Veszprém

2013.06.26. 12:46

Megvannak az idei utcazenészek

Összeállt a 2013-as Utcazene Fesztivál versenyző utcazenészeinek listája. A szervezők szerint "erős mezőny kerekedett".

Németh Csaba Miklós

Hiprock, hálószobapop, tradicionális delta blues, amerikai stílusú rezes utcazene - csak néhány az idén Veszprém utcáin felhangzó műfajok közül. A fellépők között akadnak régi ismerősök (Pusztai Juli, Tükezoo, stb) és új nevek, ígéretesnek, vagy mókásnak tűnő formációk (lásd lentebb a Band of StreetS vagy a Revo.Project videóját), de úgyis minden a helyszínen, július 24 és 27 között dől majd el.

Íme a lista:

ACOU'STIX
ADÁMI JÁNOS
ALLAN NES
BAND OF STREETS
FELDOLGOZÓÜZEM
HEADBENGS
HEADS
HORVÁTH BÁLINT ÉS NAGY GERGELY
MAYBERIAN SANSKÜLOTTS
MELODISZTIK
PACE PALMERS
PUSZTAI JULI
REVO.PROJECT
TÜKEZOO
UCCU ZENEKAR
UPOR ANDRÁS
VARGA JÓZSEF
WATUEI
ZANZINGER

A kora délutántól estig a kisszínpadok között rotációban zenélő utcazenészek a fesztivál végén az összekalapozott "aprópénz" mellett 1 000 000 Ft összdíjazásban is részesülhetnek, a zsűri, illetve a veszprémi közönség döntése alapján. 500 000 Ft sorsáról a háromtagú szakmai zsűri dönt, 500 000 Ft-ot pedig a fesztivál közönsége és a rajongók online szavazás során ítélnek oda az általuk legjobbnak ítéltnek.

Az esti programok fellépői még nem nyilvánosak, de a közösségi portálokon elcsepegtetett információk szerint ezúttal nem lesznek "nagy" fellépők (például a Quimby és a Kiscsillag sem), de annál több külföldi utcazenész zenekart hívnak meg a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!