Veszprém

2013.07.28. 09:27

Hűsítő permettel védik az állatokat a veszprémi állatkertben

Hűsítő permettel védik az állatokat a veszprémi Kittenberger Kálmán Állatkertben.

MTI

Az állatok, még a dromedár is, szívesen fürdenek a locsolásból összegyűlt vízben - mondta az intézmény igazgatója vasárnap az MTI-nek. Török László tájékoztatása szerint a nagy melegben változtatnak az állatok étrendjén, csökkentik annak zsírtartalmát: kevesebb hús, több zöldség és gyümölcs szerepel benne.

Fontos, hogy egész nap elegendő mennyiségű, tiszta ivóvizük, árnyékos pihenőhelyük legyen az állatoknak. A gondozók pedig naponta többször hűsítő permettel frissítik védenceiket - tette hozzá. Ennek különösen a kispandák és a medvék örülnek, de az ecsetfülű disznók, sőt a dromedár is szívesen fürdik az összegyűjtött vízben - mondta Török László.

Tájékoztatása szerint a nagy forróságban a csimpánzok fagyit kaptak, aminek nagyon örültek. A legmelegebb órákban még az afrikai hőséghez szokott zsiráfokat is beengedik a zsiráf-házba, akkor ott lehet őket megfigyelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!