Veszprém

2013.07.05. 14:42

Korszerűsítik a megyei kórházat

A napokban megkezdődtek a Csolnoky Ferenc Kórház felújítási munkálatai, a várhatóan egy évig tartó fejlesztés több szakaszban, 1,2 milliárd forintból valósul meg.

Marton Attila

A forrásból 8000 négyzetméternyi részt korszerűsítenek, valamint egy 300 négyzetméteres épületrész is felépül. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló felújítás során elvégzik a D épület hőszigetelését és akadálymentesítését, az E épületben korszerűsítik a betegfelvételi részleget, a központi radiológiai osztályt, a központi műtőt, a szülészeti osztályt és a gyermekintenzív osztályt is, mondta lapunknak dr. Rácz Jenő főigazgató.

A beruházás része annak a mintegy ötmilliárd forintos struktúraátalakítási projektnek, amelynek révén 2,6 milliárd forint értékben vásárolt orvosi gépeket és műszereket a kórház. Lapunk kérdésére, hogy a felújítás okozhat-e fennakadást az ellátásban, a főigazgató elmondta, egyes betegutak változhatnak az építés idején. A betegeket tájékoztatók kihelyezésével segítjük majd, a betegellátásnak azonban zavartalanul kell folynia, jegyezte meg Rácz Jenő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!