Veszprém

2013.12.18. 18:00

Kamerákkal a tolvajok ellen

Herend – Az ünnepek után megkezdődik a köztéri megfigyelő kamerák kiépítése a város fontosabb pontjain, tudtuk meg Vajai László polgármestertől.

Győrffy Árpád

A képviselő-testület a településen megszaporodott besurranásos lopások miatt döntött korábban arról, hogy kamerarendszer felszerelésével próbálják elriasztani a bűnözőket. A kiadások egy részét uniós támogatásból akarták finanszírozni, ehhez be is adták a pályázatot, ami megfigyelőrendszer kiépítése mellett a buszpályaudvar rekonstrukcióját is tartalmazza. A kért tízmillió forint elnyeréséről most kaptak értesítést. A költségből az áfát nekik kell biztosítani, de ennél is többel, mintegy 6,3 millió forinttal járulnak hozzá a munkákhoz. A teljes összeg harmadából épül ki a nyolc kamerából álló rendszer, ami a város bejáratainál és a központban rögzíti majd a forgalmat. A felvételeket a polgármesteri hivatal zárt helyisé-gében rögzítik. Azokat csak bűncselekmény gyanúja esetén nézheti meg a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!