Veszprém

2014.01.10. 17:45

Tisztelgő Jobbik

Veszprém – Vállalta sorsát és hű maradt eszméihez, hangzott el Brusznyai Árpádról a Jobbik megemlékezésén csütörtökön.

Marton Attila

Forgóné Kelemen Judit, a párt veszprémi önkormányzati képviselője a Lovassy László Gimnázium Brusznyai-szobránál idézte fel a tanár pályafutását.1956 októberében a diákjai iránt érzett féltő szeretete mutatkozott meg, amikor megakadályozta, hogy a veszprémi fiatalok Budapestre menjenek, fogalmazott, majd hozzáfűzte, nem engedélyezte az ifjúság felfegyverzését sem, amely akkor népszerűtlen döntésnek számított.

November elsejétől Brusznyai Árpád a megyei forradalmi tanács elnöke lett. A tanács követelései között szerepelt a független és semleges Magyarország létrehozása, önálló gazdaságpolitika folytatása, fokozott figyelem a határon túl élő magyarság sorsa iránt, a kultúrpolitikában pedig a magyar nemzeti hagyományok érvényesítése, emlékeztetett Forgóné Kelemen Judit, majd hozzátette, ezekért a célokért ma is küzdeni kell. A megemlékezésen Brusznyai Árpádot méltatta Nárai Balázs, a Jobbik Ifjúsági tagozatának elnöke.

A beszédek elhangzása után egyperces néma főhajtással emlékeztek meg a doni áttörés közelgő 71. évfordulójára. Vitéz Juhász Antal Alföldi Géza Üzenet című verset szavalta el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!