Veszprém

2014.03.17. 16:14

Dolgozik a ''150 ezer forintos'' orvos

Veszprém – Vesztegetés miatt emelt vádat az ügyészség a Csolnoky Ferenc Kórházban dolgozó egyik szülész-nőgyógyász ellen.

Marton Attila

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, a Veszprémi Járási Ügyészség vádirata szerint egy asszony varratszedés után adott volna át az orvosnak 50 ezer forintot, a vádlott azonban közölte a nővel, hogy ő „nem ötvenezer, hanem 150 ezer forintos orvos”.

Az ügyben megkerestük dr. Rácz Jenőt, a kórház főigazgatóját. Érdeklődésünkre elmondta, a panasszal őt kereste meg egy beteg, majd mivel az a gyanú, hogy a szakorvos az ellátásért pénzt kér, megalapozottnak tűnt, a bejelentést továbbították a hatóságoknak. Az előre kikövetelt hálapénz vagy kikényszerített juttatás bűncselekménynek minősül, s a gyanú szerint a szakorvos esete ebbe a kategóriába tartozik. Az orvos jelenleg is dolgozik a kórházban, nem függesztették fel a munkavégzés alól, mert a vizsgálat nem a betegellátás szakmai részét veszélyezteti. Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, amíg le nem zárul a vizsgálat és nem kapunk hivatalos értesítést, nem tilthatjuk el a munkavégzéstől, mondja a főigazgató.

A Naplót hétfőn megkereste egy Balaton-felvidéken élő nyugdíjas hölgy, akin tavaly év elején végeztek nőgyógyászati műtétet a veszprémi kórházban. A beavatkozást vélhetően a most meggyanúsított szakorvos végezte, akinek a beteg az operáció után pénzt adott volna át. Az orvos kevesellte az összeget arra hivatkozva, hogy a „vizitdíj” az átadott értéknél magasabb. A páciens erre úgy válaszolt, a vizitdíjat már eltörölték, az orvos viszont erősködött, ők ezt így nevezik, és kikötötte, hogy milyen összeget vár el. Az asszonynak később még kontrollvizsgálatra vissza kellett volna mennie az osztályra, de nem volt hajlandó. Tudtam, hogy mire számítsak, ezért azt már máshol végeztettem el, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!