Veszprém

2014.03.06. 14:40

Jó ütemben halad a Veszprémi Járási Hivatal kialakítása

Hamarosan elkészül a Veszprémi Járási Hivatal új épületének kialakítása, mely kiemelt kormányzati beruházásként valósul meg a városközpontban, a hotellal szemben lévő Rosos- és Balassa-Cseresnyés kúriák felújításával.

Balla Emőke

Az építkezés első ütemének befejezése április elején lesz, az átadás előtt egy hónappal csütörtökön dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott mutatta be az épületet, a földszintről az emeletig végigjárva, valamint a látványterveket: hogyan néztek ki korábban az épületek és milyenek lesznek azok a jövőben. Több helyen megmaradtak a régi burkolatok, a lépcső mellett lift könnyíti a közlekedést, a belső udvaron zöld felületet alakítanak ki.

A régi épületben egy modern járási hivatal lesz, közölte a kormánymegbízott. A Veszprémi Járási Hivatal törzshivatala és szakigazgatási szervei (járási népegészségügyi szakigazgatási szerv, járási állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, járási gyámhivatal, járási munkaügyi kirendeltség, járási építésügyi és örökségvédelmi hivatal) jelenleg öt különböző épületben működnek, az újonnan kialakított épületben egy helyen lesznek, tette hozzá dr. Bita József, a Veszprémi Járási Hivatal vezetője. Itt, a földszinten kap helyet az egyszerre tizenhárom ügyfél  fogadására alkalmas Kormányablak, az ügyfeleket reggel nyolc órától este nyolc óráig várják.

A járási hivatal kialakítása tavaly októberben a bontási munkálatokkal kezdődött. A kivitelezés a tervek szerint halad: lezajlottak az örökségvédelmi feltárások, átalakították a régi tetőszerkezetet, megépítették az új tetőszerkezetet. A szerkezetépítési munkák szinte teljesen megvalósultak, folyamatosan készülnek az asztalos-, festő- és burkolási munkák, javítják a homlokzati vakolatokat. Elvégezték a vizesblokkok alapvezeték-szerelését. A fűtési és légtechnikai vezetékek építését végzik, a villamos és gyengeáramú munkák készültsége hatvan százalékos, megkezdték az elosztók és lámpatestek felszerelését. A járási hivatal épületének kialakításán naponta közel százan dolgoznak, az építkezés első üteme április elejére befejeződik, mondta Szücs István, a kivitelező Vemévszer ügyvezető igazgatója. A teljes épület május közepére készül el. Az épület tervezője Németh Csaba.

Az  épület bejárásán elhangzott: a hivatalt mozgássérültek is könnyen megközelíthetik és a gépkocsiparkolók száma is bővül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!