Veszprém

2014.04.02. 16:05

Dávid gyógyulását segítik

Veszprém - A napokban rendezték meg az ötéves, óvodás kisfiú, Dávid javára a jótékonysági gálaműsort, melyet a Bóbita Körzeti Óvoda szervezett.

G. Takács Mária

Mint a Naplóban hírül adtuk, az óvodás kisfiú egy évvel ezelőtt folyamatosan fejfájásra és hányingerre panaszkodott. Az orvosi vizsgálatok során tavaly nyáron kiderült, hogy agydaganata miatt azonnali műtétre van szükség. A beavatkozás után a gyermek a jobb felére teljesen lebénult, újra meg kellett tanulnia enni, inni és járni.

Dávid
közel egy éve folyamatos kórházi kezelésre szorul, melynek következtében édesanyja nem tud dolgozni, a család nehéz anyagi helyzetbe került. Dávid kezelése most is budapesti kórházakban történik, májusban őssejt beültetésre kerül sor, édesanyja mindig vele van, az állandó utazás, a gyógykezelések, a mozgásszervi rehabilitáció, az otthoni sterilszoba kialakítása nagy terhet jelent a szülőknek. Ezért Dávid óvodája, a veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda jótékonysági gálaműsort szervezett, Kalocsai Csabáné családvédelmi felelős ötlete alapján.

Cseppet sem látszott a sokszereplős gálaműsoron, hogy az előadók nem tudtak együtt próbálni (Fotó: Zwicker Tamás)


A veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tornatermében lezajlott eseményre főképpen az óvodások szülei, hozzátartozói váltottak jegyet.

Hegyiné Horváth Éva
óvodavezető elmondta, meglepően zökkenőmentesen zajlott a rendezvény annak ellenére, hogy a számos szereplőnek egyáltalán nem volt alkalma együtt próbálni. Az óvodavezető elmondása szerint a műsorszámok, meghívottak összeválogatásánál a vidámság, vígasz és a reménység hangulatát, nem pedig a szomorúságot kívánták megidézni, így kellemes, vidám délután kerekedett, ami a vendégekben is a jótétemény érzését fokozta a zsúfolásig megtelt helyszínen. Nagy örömmel vették tudomásul, hogy a rendezvény bevétele a várakozásokat felülmúlva alakult, így 790 ezer forinttal segíthetik Dávid felépülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!