Veszprém

2014.04.23. 20:25

Iskolások bicikliztek a Földért

Veszprém – A Föld napja alkalmából szerveztek biciklis felvonulást a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola tanulói és pedagógusai szerdán.

Marton Attila

A gyerekek és kísérőik az iskolából Szentkirályszabadjára kerékpároztak, s az egymás mögött haladó diákok hátán szereplő betűk az Adj esélyt a jövőnek feliratot adták ki.

A felvonuláson harmadiktól nyolcadikig valamennyi évfolyam képviseltette magát: minden osztályból három-három tanuló, valamint a 36 diákot kísérő négy pedagógus vett részt a biciklizésen. A demonstráció előtt Kovács Győző meteorológus tartott ismeretterjesztő előadást az iskolai diákjainak a Föld napjáról, a természetvédelemről, valamint az ökológia és a meteorológia kapcsolatáról.


Bruder Flórián 6. A, Leidl Hágár 6. A, Leidl Hanna 8. A és Izsó Fanni 8. A osztályos tanulók a Föld szó betűit viselték a hátukon (Fotó: Nagy Lajos)

Sándor László igazgató érdeklődésünkre elmondta, az immár harmadszor megtartott felvonulással a gyermekek figyelmét szerették volna még inkább ráirányítani a környezet megóvásának fontosságára. Hozzátette, a tantárgyakban is egyre inkább szerepet kap a környezettudatosságra nevelés, és emellett ezt a célt szolgálják az évről-évre meghirdetett szelektív hulladékgyűjtések is: a használt elemek és elromlott mobiltelefonok mellett sikeres italos kartongyűjtő akciót is szerveztek már. A legsikeresebbnek azonban az októberenként megrendezett papírgyűjtések bizonyultak, ilyenkor több konténernyi papírhulladékot szoktak összegyűjteni az iskola tanulói. A Föld napjához kapcsolódó biciklis felvonulás után májusban egy budapesti búváregyesület tart élménybeszámolót a gyerekeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!