Veszprém

2014.08.26. 14:55

Busszal a kórházba?

Veszprém – A kórház körüli parkolási nehézségeket a vérellátó udvarán építendő parkolóház oldhatja meg a VKSZ szerint, míg egyik olvasónk egy alternatív megoldás ötletét juttatta el a Naplónak.

Marton Attila

Több olvasónk is jelezte, nehéz parkolni a Csolnoky Ferenc Kórház környékén. A kórházba igyekvőknek a Kórház utcán 34, míg a Mártírok útján 62 fizető parkoló áll rendelkezésére, mondta Vargáné Schmidt Krisztina, a VKSZ parkolási üzemvezetője. Hozzátette, az autósok a Kórház utcai parkolóházban, a vérellátó udvarán és a Hangvilla parkolójában is parkolhatnak.

A parkolási üzemvezető közölte, a szolgáltató tervekkel rendelkezik egy csaknem háromszáz állásos parkolóház megépítésére a vérellátó udvarán. A beruházás egy későbbi belváros-rehabilitáció részeként valósulhatna meg.

Szűkös parkolási lehetőségek a megyei kórház előtti területen (Fotó: Penovác Károly)

Múlt heti cikkünk után Lang László balatonalmádi olvasónk a parkolási problémákra egy megoldási javaslattal állt elő. Elképzelése szerint a Mártírok útja bal oldalán és az elkerülő út melletti területen kellene létrehozni egy fizetőparkolót, ahonnan alacsony padlós buszokkal lehetne szállítani az embereket a kórházhoz.

A javaslatról megkérdeztük dr. Rácz Jenőt, a kórház főigazgatóját, aki elmondta, az elképzelésben szereplő részletekről a kórház nem dönthet, de köszönettel veszik a javaslatokat. Olvasónk ötletével megkerestük az önkormányzatot is, ahonnan későbbre ígértek tájékoztatást, mert a felvetés forgalomszabályozási beavatkozást igényel, amit ki kell vizsgálniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!