Veszprém

2014.09.12. 11:52

Elhunyt bajtársaikra emlékeztek a tűzoltók

A New York-i terrortámadás tizenharmadik évfordulóján a mentés közben elhunyt tűzoltókra emlékeztek a Veszprém megyei tűzoltók szeptember 11-én.

Kovács Erika

2001. szeptember 11-én tragikus képsorok rázták meg a világot. New Yorkban a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba két repülőgép csapódott be, miután mindkét épület két órán belül összeomlott, majd több épület is az ikertornyokhoz hasonlóan összedőlt, vagy megrongálódott.

A tragédiában közel 3000 ember halt meg, köztük 343 tűzoltó, akik életük kockáztatásával, feláldozásával mentették a katasztrófa áldozatait.

A terrortámadás tűzoltó áldozataira a Veszprém megyeiek is emlékeztek. A támadás magyar idő szerinti kezdetekor, 14.46 perckor a megye valamennyi hivatásos, önkormányzati és önkéntes, valamint létesítményi tűzoltóságának szolgálatban lévő állománya védőruhában, a szertárak kapuiban, a tűzoltógépjárművek előtt állva emlékezett. Járműveiken bekapcsolták a kék jelzőlámpákat, majd szirénázás nélkül  egy percben, némán tisztelegtek elhunyt tűzoltó bajtársaik emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!