Veszprém

2014.09.29. 16:35

Népszerűsítették a madarak világát

Több mint hatvan tenyésztő mintegy 600 egyede volt látható a hétvégén megrendezett nyolcadik díszmadár-kiállításon.

Marton Attila

A dunántúli tenyésztők jóvoltából csaknem 200 fajtát lehetett szemügyre venni a Lovassy László Gimnázium sportcsarnokában. A második legnagyobb papagáj, a kék-sárga ara mellett számos más fajta, így király, rozella, stanley, hegyi és vörösszárnyú papagáj is szerepelt a kiállításon. A papagájok mellett kanárikat, zebrapintyeket és szürke foglyot is megcsodálhattak az érdeklődők.

Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a díszmadártenyésztők munkája hasznos, segítségükkel jobban megérthetjük és megismerhetjük a természetet és a madarakat. Leitold József, a kiállítást szervező Veszprém Megyei Díszmadárbarát Egyesület alelnöke elmondta, a madarakat kisebb, közép-, illetve nagypapagáj, valamint kanári, pinty és egzóta kategóriában díjazták.

A hagyományokhoz híven a kiállításon gyermekrajzokból nyílt tárlat az egyesület és a városi művelődési központ pályázatára beérkezett pályaművekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!