Veszprém

2014.10.09. 17:40

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Porga Gyula

Veszprém - Tele van erővel, tervekkel, elképzelésekkel. Bár tudja, hogy nincs lefutott meccs, úgy véli, a veszprémiek elégedettek a városvezetés munkájával. Bemutatkozik Porga Gyula, a Fidesz -KDNP polgármesterjelöltje, a megyeszékhely vezetője.

Balassa Gergő

- Egy polgármester soha nem lehet maximálisan elégedett a munkájával, de számos sikert könyvelhettünk el a ciklusban - húzta alá Porga Gyula. - Vannak még megoldásra váró feladatok, de a lelkiismeretem tiszta. Annak a feladatnak maximálisan megfeleltem, amire négy éve a felhatalmazást és a bizalmat kaptam a veszprémiektől - emelte ki a megyeszékhely első embere.

- Mindig is csapatjátékosnak gondoltam magam, az eredményeink ezért nem egy emberhez, hanem egy csapathoz köthetők. Bár valamilyen módon én személyesítem meg a várost, sikereink a közösség sikerei - fogalmazott.

Porga Gyula polgármester szerint a veszprémiek elégedettek a városvezetéssel (Fotó: Penovác Károly)

A polgármesteri munka azért nehéz, mert mindig vannak elégedetlenek, akik biztosan mást és máshogy csinálnának. Mindenki számára tökéletes döntést soha nem tudunk hozni de a városi érdeket akkor is képviselni kell, ha az esetleg hátrányosan érint valakit. Természetesen voltak olyan helyzetek, amiket máshogy csináltam volna, de mindig hajlamos voltam a kompromisszumra - vélekedett Porga Gyula.

A polgármester hangsúlyozta: a választás mindig egy megmérettetés, ahol bármilyen eredmény születhet.

- Nincs lefutott meccs, és minden sikerért meg kell dolgozni, de biztos vagyok benne, hogy a többség elégedett a városban végzett munkánkkal. Volt olyan, aki azt mondta: nemcsak vezetem a várost, hanem élem is - tette hozzá Porga Gyula.

- Én ahhoz a generációhoz tartozom, akik jobban hisznek a személyes találkozásokban, mint a virtuális térben. De azt is tudom, hogy egy polgármesternek használnia kell az internet adta lehetőségeket. Még kezdő vagyok, de számos előnyét tapasztaltam már ennek a kommunikációs felületnek. Éjjel-nappal üzemelő fogadóóraként működik - fogalmazott a polgármester majd közölte: a párbeszédeknek köszönhetően olyan oldaláról is megmutatkozhat az ember, amire hivatalos eseményeken nincs mindig lehetőség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!