Veszprém

2015.01.12. 09:52

Új hulladékgyűjtő udvar a tisztább környezetért

A felmerülő igények kiszolgálása érdekében új hulladékgyűjtő udvart nyitott a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.

Tremmer Tamás

A város célkitűzése, hogy a lakosság, a gazdálkodók minél szélesebb körben, minél elkülönültebben gyűjtsék össze a náluk keletkező hulladékot. Ezt a célt szolgálja a VKSZ által létrehozott hulladékgyűjtő udvar. A környezetünk állapota, a jövőnk érdekében fontos ez a beruházás, hangsúlyozta az átadás alkalmával Némedi Lajos, a város alpolgármestere.

Hiánypótló beruházásról van szó. Ne a lakótelepeken tornyosuljon a hulladék, hanem hozzák ide, ahol ingyen befogadjuk. Mindezt Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója mondta. A hulladékgyűjtő udvart 1100 négyzetméteren alakították ki, ahol 20-féle besorolású hulladékot vesznek ét. Az egyes frakciókat szigorúan elkülönítik egymástól.

A vezérigazgató lapunk kérdésére arról is tájékoztatott, hogy a hulladékudvart a legkisebb költség mellett ugyanakkor a jogszabályi előírások maximális figyelembe vételével hozták létre. Kialakítása ötmillió forintba került, amit javarészt saját erőből biztosítottak. A telep nemcsak a veszprémi, hanem a szolgáltatási körzet (27 település) lakosságának és gazdálkodóinak is a rendelkezésére áll. Az első pár hónap tapasztalatai után az igényeknek megfelelően alakíthatják az egyes frakciók befogadóképességét. A telepen bővítésre szintén van lehetőség. Az itt begyűjtött hulladékokat további előkezelésre, kezelésre, vagy ártalmatlanításra engedéllyel rendelkező vállalkozásoknak adják tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!