Veszprém

2015.01.10. 11:59

Veszprémi választás - Öt jelöltet vett nyilvántartásba a választási bizottság

Veszprém - Öt jelöltet vett nyilvántartásba a szombaton délelőtt ülésező választási bizottság.

Balla Emőke

Mint arról korábban hírt adtunk, február 22-én időközi országgyűlési választást tartanak Veszprém megye 1-es számú országgyűlési választókerületében. A jelölteknek 500 érvényes aláírást kell összegyűjteniük az induláshoz, az aláírásgyűjtés január 19-ig tart.

A jelöltek közül többen már az első napon, január 5-én, hétfőn felvették az ajánlóíveket és egy-két napon belül össze is gyűjtöttek a támogató aláírásokat. A választási bizottság szombaton öt jelöltet vett nyilvántartásba: Kásler Árpádot (A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt), Gerstmár Ferencet (LMP), Némedi Lajos Istvánt (FIDESZ-KDNP), Kész Zoltánt (független) és Bősze Ferenc Imrét (független).

A Nemzeti Választási Bizottság kezdetben tizenhat pártot vett nyilvántartásba a választásra, most újabb kettőt, tehát a későbbiekben várható, hogy újabb jelöltek jelentkeznek az ajánlóívekért és gyűjtik majd aláírásokat. Mohos Gábor, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője elmondta: az eddigi huszonegy jelölt mellett a huszonkettedik jelölt is elvitte az ajánlóíveket: Varga József, a Magyarországi Cigányok Fóruma - Összefogás Magyarországért Párt színeiben indulna.

Szombat délután egy újabb jelölt vett fel ajánlóívet, így már huszonhárom a választáson indulni kívánó jelöltek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!