Veszprém

2015.02.06. 17:30

Bővítenék az óvodát Szentkirályszabadján

Harmincmillió forintot ítélt meg a kormány a közelmúltban a településnek, az összeg nagyobb részét az önkormányzat működésére fordítják, közölte Gyarmati Katalin polgármester.

Marton Attila

A támogatás két részből tevődik össze: 7,9 millió forintot fejlesztésre fordíthat a település, míg 22,1 millió forintot működésre. Az összeget egy éven belül fel kell használniuk. Gyarmati Katalin elmondta, a fejlesztésre megítélt forrásból az óvodaépületet – amelyet most korszerűsítenek, emiatt jelenleg az iskolában helyezték el a három csoportot – szeretnék bővíteni, ugyanis az óvoda egyelőre csak két csoport befogadására alkalmas. A település a Belügyminisztérium pályázatán korábban 25 millió forintot nyert el az óvoda felújítására, a pénzből kicserélték a tetőt, megújult a homlokzat és új nyílászárókat is beszereltek, korszerűsítették a fűtést és a konyharészt.

Ahhoz, hogy egy csoportszobával bővítsék az épületet, számos feltételnek kell megfelelniük, például tornaszobát, szülői fogadót is biztosítaniuk kell. A bővítés a tervek szerint csaknem 45 millió forintba kerülne. A már megítélt támogatás, valamint az önkormányzat saját forrása mellett abban bíznak, hogy az óvodakapacitás bővítésére kiírt pályázaton sikerül forráshoz jutniuk, és megvalósítani a fejlesztést. Az óvodaépület bővítése mellett foglaltak állást a csütörtöki testületi ülésen a képviselők is. A polgármester elmondta, ha márciusban elkezdik a munkákat, szeptemberre be tudnák fejezni, és mindhárom csoport a felújított, bővített óvodában kezdheti meg a tanévet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!