Veszprém

2015.02.19. 15:58

Csak ígérte az interneten kínált telefont

Egy gyermekpszichológus nőt nem először vontak felelősségre csalás miatt. Legutóbb fél év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték.

Mátételki András

A gödi W. Rea az interneten 69 990 forintért kínált 2012 őszén megvételre egy Samsung Galaxy S2 típusú, kártyafüggetlen telefont, amelynek a piaci ára akkor 100–140 ezer között mozgott. Egy vanyolai férfi a lányának szerette volna megvenni a készüléket, ezért a szállítási költséggel együtt átutalt a vádlottnak a bankszámlájára 71 980 forintot. Amikor az ígért időre nem érkezett meg a telefon, azt a választ kapta egy ismeretlen nőtől, hogy az eladó kórházban van, később jelentkezik. Az álnevet használó 38 éves pszichológus később valóban felvette a kapcsolatot a férfival, akinek mindenféle kifogásokat adott elő, hogy miért nem teljesíti ismételten a vállalt küldemény továbbítását. A végén már egyik telefonján sem volt elérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!