Veszprém

2015.02.11. 17:30

Korrupció elleni küzdelem - Bemutatkozik Karancsi Tibor független képviselőjelölt

Veszprém - Időközi országgyűlési választást tartanak Veszprém megye 1-es választókerületében. A Napló bemutatkozási lehetőséget biztosít a jelölteknek. Most Karancsi Tibor független képviselőjelöltet ismerhetik meg.

Napló-információ

Karancsi Tibor vagyok, ötvennégy éves, az Alföldről származom, három lányom van és egy unokám. A médiából ismer a közvélemény. 1999-ben lepleztem le az olajmaffiát, utána kezdődött teljes ellehetetlenítésem. Kimondta a bíróság, hogy indokolatlan, megalapozatlan és megalázó eljárásban távolítottak el, csak azért, mert kimondtam az igazat. Nem örülök, hogy hősnek titulálnak, mert semmi extrát nem tettem, csak azt, amire felesküdtem. A mai napig nyugállományú vagyok, felesküdött emberként élem az életemet, most sem mennék el egy bűncselekmény mellett, véremben van az igazságérzet. Független jelölt vagyok, két párt áll mögöttem, egy baloldali és egy jobboldali kis párt: a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, valamint a JESZ, Jólét és Szabadság Demokrata Közösség. Ikonikus figurája vagyok a korrupció elleni küzdelemnek, mivel alapítója vagyok a korrupcióellenes szövetségnek. Nincs baloldali és jobboldali korrupció, az ráveti árnyékát az élet minden területére. Meg kell tisztítani a közéletet, a lehető legnagyobb mértékig.

- Nem vagyok veszprémi, korábban csak átutazóként érintettem Veszprémet. Gyönyörű város, olyan problémákkal, mint bármelyik másik város. Az, amikor annak idején főnyomozóként a szolgálat érdekében az egyik megyéből átkönyörögtek a másikba, hogy állítsak talpra egy megyét, legalább akkora kihívás volt, mint képviselőjelöltnek lenni. Ne várja el tőlem, hogy nagy dolgokat fogok mondani, az frázispuffogtatásnak tűnne. Nincsenek koncepcióim, személyesen gyűjtöttem az aláírásokat, meghallgattam az emberek problémáit, megnyíltak számomra.

Karancsi Tibor független képviselőjelölt is indul a választáson
Fotó: Balogh Ákos

- A munkaerőhiányt egy képviselő nem tudja megoldani, ez társadalmi jelenség. Máshol munkanélküliségről beszélünk, az Alföldön mérhetetlen az emberek elkeseredettsége. Itt azt kell elérni, hogy bevonzzuk a fiatalokat, nekik lakást, lakhatást kell biztosítani. Veszprém gyönyörű hely, a pokoli torony néven megismert objektum azonban a város szégyene. Ha az épületet felújítanák, fiatal, szárnyukat bontogató pároknak biztosítanék benne lakhatást. Fillérekből konténer tömböket lehetne létrehozni egy, a város peremén lévő infrastruktúrával rendelkező, közművesített telken.

- Nekem nincs gigaposzterem, plakátjaimon csak annyi van: becsület, tisztesség, Karancsi. Engem erről az oldalamról ismernek, a tisztesség és becsület a logóm. A vidéki emberekkel személyes kapcsolatom van, ezt fogom továbbra is ápolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!