Veszprém

2015.02.11. 17:30

Nyitott szívvel és lélekkel

Veszprém - A Kapcsolat 96 Mentálhigiénés Egyesület telefonos lelki elsősegély-szolgálatos képzést szervez a közeljövőben.

Müller Anikó Hanga

A telefonos lelki elsősegély-szolgálat a megyeszékhelyen 1996 óta működik, jelenleg huszonnégy órában, az év minden napján fogadják a hívásokat.

A stáb mintegy harminc tagja önkéntesként végzi a karitatív munkát, mely nappali és éjszakai elfoglaltságot jelent, havi két-három alkalommal. Ezentúl részt vesznek havonta egy szupervízión és egy esetmegbeszélő stábfoglalkozáson. A közeljövőben indítandó tanfolyamukon százhúsz órás kiscsoportos képzés keretében elméleti és gyakorlati felkészítést kapnak a hallgatók. Lesz önismeret, személyiségfejlesztés, kommunikáció, sok helyzetgyakorlat, telefonos szituációk megjelenítése, megoldási lehetőségek feltárása.

Huszonhárom éves kortól kezdődően minden korosztályból szívesen fogadnak jelentkezőket, különösen a frissnyugdíjas, szabadidővel rendelkező érdeklődőket várják. Olyan leendő csapattagokat hívnak maguk közé, akik szívesen segítenek mások életnehézségeinek megoldásában, együttérző, szerető odafigyeléssel fordulnak segítségre szoruló embertársainkhoz, akik hisznek abban, hogy egy beszélgetés segítséget nyújthat, s nyitott szívvel tudják meghallgatni a hozzájuk fordulókat. A telefonos ügyelőknek a személyiségük a munkaeszközük, így fontos a fejlett önismeret, a lelki terhelhetőség. A jelentkezők - szakemberek vezetésével - egyéni interjún és alkalmassági szűrésen vesznek részt. A jelentkezés feltétele minimum középfokú végzettség, nyitottság, jó kommunikációs készség. Lehetőség szerint Veszprémben és a megyeszékhely vonzáskörzetében élők jelentkezését várják, mert útiköltség-térítésre nincs módja a szolgálatnak.

A jelentkezési határidő február 20. Az érdeklődők jelentkezését a [email protected] email címre kérik, önéletrajz és motivációs levél csatolása szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!