Veszprém

2015.02.08. 14:45

Teltház lesz a megyebálon

Veszprém – Garantált a jókedv és vidámság az idei megyebálon, a szervezők, a Napló és a Pannon Lapok Társasága munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a rendezvény vendégei a lehető legjobban érezzék magukat.

Napló-információ

A megyeháza önmagában is impozáns Szent István Terme már csaknem megtelt a megyebálra jegyet vásárlókkal, mindössze néhány gazdára váró hely van a gyönyörűen feldíszített és megterített körasztaloknál. A vendégek a négyfogásos exkluzív báli menüsor előtt a Légierő Big Band vidám műsorát élvezhetik, amelyet Dervalics Róbert Louis Armstrong számaiból összeállított show műsora színesít.

A Betekints Wellness és Konferencia Hotel exkluzív, 4 fogásos menüsort kínál a résztvevőknek. A hideg előétel többek között füstölt szarvas sonkát és pisztáciás libamáj pralinét tartalmaz, ropogós fehérbalzsamos salátával, fürjtojással és mini rozs bucival, utána Tokajival illatosított fácánesszencia következik húsával töltött derelyével és zöldség julienne-nel. A főétel borjúkaraj lesz medalion kucsmagomba raguval, mangalicasonkás burgonyatortával, és glasszírozott chalotte hagymával. Külön gondoltak a vegetáriánusokra is, nekik korianderes vargányaragu levest, majd grillezett Tekeres-völgyi ordasajtot, mézes-lime-os avokádó salátát kínálnak rukkolával és házi rozs bucival. A desszert franciakrémes cayenne borsos erdei gyümölcsökkel és karamell ropogóssal, illetve Eszterházy torta kivi raguval és Grand Marniner habbal lesz.

A megyeháza önmagában is impozáns Szent István Termét közgyűlésekre, más rendezvények megtartására szokták használni. Ezúttal az 1887-ben rendezett első megyebál hagyományait szeretnék felidézni a szervezők 
Fotó: Penovác Károly

A bál nyitótáncát a Winners Versenytánc Egyesület nemzetközi eredményekkel is büszkélkedő táncosai járják Erkel Ferenc: Hunyadi László operájának klasszikus Palotás dallamára. Utána egy bécsi keringővel viszik táncba a bál vendégeit. A talpalávaló tánczenét hajnalig Dervalics Róbert és a Búgócsiga Music Production szolgáltatja. A megyebál részeként aukciót is rendeznek a Veszprém megyei művészek alkotásaiból, valamint igazán egyedi borkülönlegességekből. Az így befolyó támogatást a megyeszékhely Steinway versenyzongorájának beszerzéséhez ajánlják fel a szervezők. Akik tombolajegyeket vásárolnak, remélve, hogy megnyerik az értékes fődíjak egyikét, azok egyúttal a Csolnoky Ferenc Kórház Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány javára adakoznak. Az estélyen operett gálában is gyönyörködhetnek a vendégek Viszt Péter és barátai előadásában. A vendégek karikatúrákat is készítetthetnek magukról Grimm József festőművész és grafikus jóvoltából.

Éjfélkor a büféasztalon külön menüsor várja a báli forgatagban megéhezőket klasszikus kolozsvári káposztával, bakonyi szarvas raguval, hússalátával, füstölt marhanyelvvel, kézműves sajtokkal, szőlővel, dióval és házilag marinált zöldségekkel. Italokról a Betekints Wellness és Konferencia Hotel, borválasztékról a Tornai Pincészet, pálinkakínálatról a Csalló Pálinka Manufaktúra, ásványvizekről a Theodora Kékkúti Ásványvíz Zrt. gondoskodik. A szombati megyebál sikeréhez támogatásával hozzájárult a Veszprém Megyei Önkormányzat, a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Bakonyerdő Zrt. és a Kinizsi Bank Zrt. A megyebál médiapartnere a Veszprém Városi Televízió.

Jegyek korlátozott számban csütörtökig még igényelhetők a [email protected] e-mail címen, illetve megvásárolhatók a Napló ügyfélszolgálati irodájában (Veszprém, Kossuth u. 10., tel.: 06 88 406 420).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!