Veszprém

2015.02.03. 11:09

Veszprémi választás – Gerstmár: a Fidesz viccet csinál a városi fejlesztésekből

Az LMP veszprémi országgyűlési képviselőjelöltje szerint a Fidesz a kampány érdekében viccet csinál a pozíciókból és a városi fejlesztésekből.

Keddi, a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc - utalva Némedi Lajosra, a Fidesz jelöltjére, aki a városi uszodafejlesztési projekt megvalósításáért felel - azt mondta: Veszprémnek uszodára van szüksége és nem uszodafejlesztésért felelős alpolgármesterre, nem kamupozíciók, hanem felelős politikusok kellenek.

Úgy folytatta: ha a Fidesz jelöltje bármiért is felelősséget vállalna, akkor egyértelmű választ adna arra a kérdésre, hogy a választást követően fizetőssé teszik-e a 8-as főutat.

Gertsmár Ferenc szerint a Fidesz veszprémi időközi kampánya eddig csak a pénzosztásról szólt; először 800 millió forintot adományozott a kormány a városnak, most pedig uszodaépítést ígérnek, mely a számítások szerint 2,5–3,5 milliárd forintból épülhet meg.

Álkonzultációt indított a Fidesz az uszodafejlesztésről, egy olyan kérdésről, amelynél már rég túl kellet volna jutni az ötletelésen – mondta az LMP politikusa, aki szerint inkább az oktatás ”ellehetetlenítéséről”, az elszegényedésről vagy a fenntartható rezsicsökkenést eredményező épületszigetelési programok indításáról kellene kérdeznie a kormánynak a választókat.

Veszprémben amiatt kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort uniós biztossá nevezték ki, a fideszes politikus ezért tavaly október 30-ai hatállyal lemondott - az uniós biztosi tisztséggel összeférhetetlen - országgyűlési mandátumáról. A voksolás 25 település választópolgárait érinti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!