Veszprém

2015.02.04. 20:37

Veszprémi választás - Tisztességes és emberséges politikát

Veszprém – A korrupció és az önteltség, a politikai gőg a magyar politika legnagyobb problémája, mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a szerdai veszprémi lakossági fórumon.

Balla Emőke

A Jobbik mindent elkövet a korrupció ellen, a harcot, a küzdelmet nemcsak most, de a kormányon is folytatja, hangsúlyozta az elnök. A jobbikos településeken azonban nincs visszaosztás; ahol jobbikos a polgármester, a legalkalmasabb nyeri meg a pályázatot, nem az, aki legtöbbet fizet. A jobbikosok nem élnek mentelmi jogukkal, nincs kettős állampolgárságuk, nemcsak saját, de házastársuk, gyermekük vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hozzák. Amíg a politika nem mutat példát, ne várja, hogy változás lesz.

Vona Gábor a politikusok önteltségével kapcsolatban megfogalmazta: az emberekkel való kapcsolattartásban, nyíltságban a Jobbik szeretne példát mutatni: a képviselők meghallgatják az emberek véleményét, kritikáját. Két vállalást tettek: fizetésük tíz százalékát szeretetszolgálatnak fizetik be, idén, az önkéntesség évében havonta egy napot önkéntesként dolgoznak egy szociális, karitatív vagy kulturális területen. Ennek célja az alázat gyakorlása és az ágazat megismerése, a képviselők úgy hozzanak döntéseket a parlamentben, hogy ismerik azt a területet. Lehet tisztességes és emberséges a magyar politika, mondta a Jobbik elnöke. A választás célja, hogy az emberséges politika erősödjön, valamint az, hogy a veszprémiek olyan képviselőt válasszanak, aki jobbá teszi az életüket.

A legjobb jelölt Varga-Damm Andrea, ajánlotta a hallgatók figyelmébe őt. A képviselőjelölt szólt arról, hogy gyerekkorát Veszprémben töltötte, szeretne valamit visszaadni a veszprémieknek abból, amit kapott. Szimbolikus jelentőségű, hogy ugyanazon a színpadon énekelt a Városi Művelődési Központban, ahol most áll. Göröngyös volt a szakmai útja, de őt a nehézségek megerősítették. Hitvallása, hogy akinek a Teremtő észt és vagyont adott, annak több a kötelessége. A társadalmat csak szolidaritás alapján, bizalommal lehet működtetni, fontos, hogy odafigyeljünk egymásra. Másoktól is elvárja, hogy őszintén, felelősséggel és tisztességgel beszéljenek, éljenek; igaz szó és tisztesség nélkül a politika sem lehet tisztességes.

Azt mondta, ha megválasztják, képviselőként arra törekszik, hogy az itt élőknek a lehető legjobb legyen. Fontosnak tartja a mikrovállalkozások technológiai, logisztikai fejlesztésére irányuló rendszer kiépítését, felkészülve az új stratégiájú EU-támogatások fogadására.

A fórum bevezetőjében Kepli Lajos országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy a Jobbik öt éve végzi töretlenül és optimistán a munkát a parlamentben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!