Veszprém

2015.05.18. 12:32

Szemétdombok csúfítják az utcaképet a Cholnokyn

Szeméthalmok csúfítják az utcaképet Veszprémben a Cholnoky úti SPAR áruház mellett. Olvasónk, Béndek Péter hívta fel a figyelmet a hulladékra, amely elmondása szerint régóta zavarja a környék lakóit.

Szám Dorottya

- A szemét eredete ismeretlen, valószínűleg lakóktól, járókelőktől kerülhetett oda. Lomok nincsenek, van viszont a cigaretta csikkektől kezdve a műanyag flakonokon és élelmiszeres dobozokon át a nagyobb kartondobozokig minden – nyilatkozta a Naplónak Béndek Péter.

Szeméthalmok csúfítják az utcaképet a Cholnoky lakótelepen (Fotó: Penovác Károly)

A Napló megkeresésére Fejes István, a városi Közigazgatási Iroda vezetője elmondta, hogy a parkőrök és a közterület-felügyelő kollégák rendszeresen járják a várost és jelzik a látottakat. Amennyiben közterületről van szó, akkor a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. szerződés alapján elszállítja a hulladékot. Ha magántulajdonban van a terület, akkor csak hosszas procedúrával lehet rábírni a tulajdonost az elszállításra. Ehhez fel kell keresni, meg kell bizonyosodni a felelősségéről, majd felszólítani az elszállításra. Ha nem tesz eleget a kötelezettségének, akkor lehet csak eljárást indítani ellene.

- Ez hetek, hónapok kérdése is lehet, de előfordult már hasonló ügy, amely majdnem másfél évig tartott – nyilatkozta lapunknak az irodavezető, aki arra a kérdésre, hogy milyen kézben van a terület, nem tudott válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!