Veszprém

2015.08.12. 18:22

Túl sok az autó a temetőben?

Veszprém - Zavaróan nagy a gépkocsiforgalom a Vámosi úti temetőben, jelezte egyik veszprémi olvasónk. A közüzemi szolgáltató nem tervez szigorítást a jelenlegi behajtási szabályokban.

Marton Attila

Az egyik délelőtt egy óra leforgása alatt húsz autót számolt össze a Vámosi úti temetőben olvasónk, Lajtai Ilona. Szerinte szigorúbban kellene szabályozni a temetőbe történő gépkocsibehajtást. Ha valaki idős, beteg, rokkant, természetes, hogy autóval érkezik, de más inkább közelítse meg gyalog a sírokat, javasolja. A temető előtti parkolóban sok hely van, és onnan néhány perc alatt elérhető bármelyik sír, mondja. Ennyire elkényelmesedtünk, hogy öt-hatszáz métert sem tudunk már gyalogolni? – teszi fel a kérdést olvasónk.

A Vámosi úti temető területének bővítése kapcsán tervbe vettük egy újabb bejárati lehetőség kialakítását, ami esetleg megoldást kínálhat a kérdéskör felülvizsgálatára, változtatására, közölte érdeklődésünkre Tóth János, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató temetkezési csoportvezetője. Hozzátette, az utóbbi években pedig nem történt változtatás a szabályozásban. Hétköznaponként nyitva tartási időben lehet behajtani gépjárművel a temetőbe, hétvégén azonban csak a mozgáskorlátozott és a mozgásukban korlátozott személyek, vagy azt szállító járművek hajthatnak be. A sírkertbe temetés idején is be lehet hajtani, gépkocsival öt kilométer per órás sebességgel lehet haladni a temetőben, tette hozzá Tóth János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!