Veszprém

2015.12.16. 18:30

Katanics Sándor kontra Bélafi László - Alaptalan volt a vád

Veszprém - A Veszprémi Törvényszék jogerősen is felmentette Bélafi Lászlót, a Hangvilla üzemeltetőjét, akit Katanics Sándor jelentett fel.

Balla Emőke

Másfél év után jogerősen is lezárult az a büntetőeljárás, amit Katanics Sándor indított Bélafi László ellen tavaly februárban. A rendőrség és az ügyészség elutasítása után a képviselő pótmagánvádlóként első- és másodfokon is a vádlottak padjára ültette Bélafit. A törvényszék jogerős ítéletében megállapította, az ügyvezető kizárólag véleményt nyilvánított Katanics politikusi tevékenységével kapcsolatban.

A Veszprémi Törvényszék ítéletében azt is megállapította, hogy a 2014. januári Népszabadság-cikkben megjelentekre reagáló Porga Gyula és Bélafi László által tartott sajtótájékoztatón a Katanics Sándor által a vádiratban megfogalmazott mondatok el sem hangzottak.

Bélafi László, a Swing-Swing Kft. ügyvezetője szerint az eset példátlan, de ilyen ügyből már egy is sok. „A tevékenységével kapcsolatban véleményt nyilvánító állampolgár ellen büntető feljelentést tevő képviselő tette után véleményem szerint méltatlanná vált a képviselőségre. Katanics Sándor képviselői tevékenysége ugyanis nem vállalható kockázatot jelent a veszprémiek közösségére nézve, mert láthattuk, ha politikusi tevékenységéről véleményt nyilvánítunk és ez neki nem tetszik, akármelyikünk a vádlottak padjára kerülhet.”

Katanics Sándor képviselő a Hangvilla megvalósítása kapcsán fenntartja korábbi álláspontját. Ennek adott hangot egy 2014. januári Népszabadság-cikkben is. „Az ügyvezető egy, az akkori sajtótájékoztatóról szóló tudósításban leírtak szerint mondott olyasmit, ami miatt kénytelen voltam védeni magam és perelni”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!