Veszprém

2016.01.31. 15:49

VENŐKE: Könnyező világot vigasztalnak

Veszprém – A VENŐKE legutóbbi foglalkozásának keretében a magyar kultúra napja alkalmából irodalmi felolvasó-délutánt szervezett a verseket, irodalmat kedvelő közönségének.

Jákói Bernadett

A női egyesület minden évben lehetőséget biztosít alkotó hölgyek nyilvános bemutatkozására, legutóbb az irodalmat kedvelőktől, a versíróktól, versmondó asszonyoktól hallhatott az érdeklődő közönség egy teljes délutánt betöltő összeállítást a Veszprém Agórában. Az írás gyógyító terápia és egyben világértelmezés, élettapasztalataink, fájdalmaink, örömeink kitanulása, lelkünk megtapasztalása – értelmezte az elhangzott műveket Kanyár Erika irodalmi előadó, a program moderátora, aki egyben a VENŐKE tagja is. Ahhoz, hogy őszintén kifejezzük belső érzéseinket, magunkból fakadó, magas szintű érzelmekre van szükség. Gyakori eset, hogy egyfajta személyes, tragikus élmény váltja ki az érzékeny lélekből mindazt az önkifejezést, ami egyben öngyógyítási folyamatot is eredményez.

Gyenes Imréné Orbán Éva amatőr versíró saját művét olvassa fel. Fotó: Jákói Bernadett

A versíró hölgyek többsége koránál fogva élete későbbi időszakában ismerte meg a prózairodalmat, mára önálló kötettel is rendelkeznek. B. Antal Rózsa, Csejteiné Ríz Ilona, Farkas Ignáczné Szakács Etelka, Horváthné Peterdi Ilona, Huszár Józsefné, Kanyár Erika, Kothencz Jánosné, Tungli M. Klára, Rohrer Lászlóné Czipp Irén, Kövesi Zsuzsa, Gyenes Imréné Orbán Éva adta elő sokszor könnybe lábadó szemekkel a mélyről fakadó, lelke üzeneteként küldött alkotásait az érdeklődő közönség, a nyilvánosság számára. Az előadók köteteiből megzenésített verseket énekelte és gitáron közreműködött Csejteiné Ríz Ilona, aki maga is versíró, zenei előadó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!