Veszprém

2016.01.06. 18:41

Pillangók, kövek: természetfotókból nyílt kiállítás a könyvtárban

Veszprém - Lepkéket és köveket látunk a tapolcai makrofotós fényképein, mintha létezésünk pólusai közé léptünk volna csak be hirtelen – fogalmazott Németh István Péter költő, író, műfordító a Farkas Attila tapolcai természetfotós munkáiból nyílt kiállításon.

Kutasi Zsófia

Németh István Péter a képek kapcsán a pillangó ábrázolásának irodalmi, filozófiai vonatkozásairól is beszélt, s kiemelte: a pillangó ősidők óta a lélek halhatatlanságának a jelképe.

A Pillangók szárnyán, kövek és hegyek között című kiállításon negyvennégy fotón csodálhatják meg az érdeklődők a természet szépségét.

A képen balról az alkotó, Farkas Attila, munkáit Németh István Péter költő, író, műfordító méltatta (Fotó: Kutasi Zsófia)

Farkas Attila elmondta, az ultramagas felbontásban készült makrofotókon, elsősorban különleges szögből, a kék égbolttal a háttérben, alulnézetből fényképezte a pillangókat, volt, amelyik kompozícióra három évig készült. A Tapolcai-medencében készült felvételek a nyarat csempészik kiállítóterembe, a színes lepkék mellett tájképek is bemutatják a különlegesen szép természeti környezetet. A megnyitón közreműködött Hajas Szilárd fuvolaművész és növendéke, Palásti Zsófi.

A kiállítás az Eötvös Károly Megyei Könyvtár kiállítótermében január végéig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!