Veszprém

2016.01.15. 16:34

Újévkezdő állófogadás a megyeházán

Veszprém - Amikor megkérdeztem, ki van itt, az volt a válasz, hogy mindenki. És tényleg így volt: a megyeháza Szent István Termébe a pénteki újévkezdő állófogadásra, aki csak tudta, örömmel elfogadta a megyei közgyűlés elnökének meghívását.

Őrsi Ágnes

Különleges év elé nézünk, a pályázatok megjelenésével kezdetét veszi a második európai uniós fejlesztési ciklus, amit régóta vár megyénk is.

Éppen ezért volt jó alkalom a találkozásra a polgármesterekkel, hivatalvezetőkkel, intézmények, gazdasági és civil szervezetek képviselőivel az újév-kezdő állófogadás, amit hagyományteremtő céllal hívott életre a megyei önkormányzat. Kemény év állt a megjelentek mögött, de 2016 is mozgalmasnak ígérkezik.



Ezzel tisztában volt mindenki, aki elindult, hogy egy új évi kézfogással megerősítse a közös célt: az itt élők jövője érdekében pályázatokon a lehető legtöbb forrást lehívni a megyébe. Az élet természetesen nemcsak befizetni való csekkekből, letöltendő munkaidőből áll - életekről van szó, a közös jövőnkről. Erre figyelmeztetett üdvözlő gondolataival Márfi Gyula érsek, aki leszögezte, a hívő ember és a kötelességét teljesítő állampolgár ugyanaz a személy. Jó eséllyel a közös boldogulás is akkor sikerül, ha egyház és állam konstruktív együttműködésben járja ugyanazt az utat. Ahol a hívő ember szabadon gyakorolhatja vallását, ott nemcsak a templom van rendben, de jó a közbiztonság, az adózási fegyelem, és figyelem is jut arra, aki bajban van. Ilyen együttműködést, összefogást kívánt Veszprém megyének 2016-ra is.


Pohárköszöntőjében a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Polgárdy Imre mindezt azzal egészítette ki, hogy türelmet, toleranciát, békességet kívánt megyénk lakóinak az erőfeszítésekhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!