Veszprém

2016.02.27. 18:27

A legújabb Ökoiskola címet nyert intézmény ökoszakkörösei

Veszprém – A megyeszékhely legfrissebb Ökoiskolai címét vehette át a Veszprémi Rózsa úti Általános Iskola tantestülete a minap.

Jákói Bernadett

A nívós címre pályázott oktatási intézmény programjában már az iskola fennállása óta nagy figyelmet fordítanak a természeti nevelésre, napjainkban pedig a nevelési és oktatási folyamatban a fenntarthatóság köré épített hagyományok ápolására.

A város egyik déli zöldövezetének közepén lévő iskolaépület közvetlen környezete is kedvező zöld állománnyal rendelkezik, a gyermekek környezeti nevelését biztosító udvarrész is kiváló feltételeket nyújt a természet megfigyeléséhez. A cím megnyerésével továbbfejlesztik, és a tanórákon keresztül beépítik az iskolai élet mindennapjaiba a fenntarthatósággal kapcsolatos témaköröket.

A legújabb Ökoiskola címet nyert intézmény ökoszakkörösei Simon Gábor tanár úrral

A szeptemberben indult ökoszakkör kezdete óta lelkesen dolgoznak a diákok Simon Gábor tanár úr vezetésével legnagyobb büszkeségük, a fűszer- és biokert kialakításán, valamint a zöldsarok gondozásán. Itt nemcsak a kertészkedés alapjaival ismerkednek, hanem a fejlődő növénykultúrát is folyamatosan gondozzák, madáretetőket készítenek, barkácsolnak, madármegfigyelésen vesznek részt. S mindezt egy sikeres pályázaton keresztül, amelynek segítségével szerszámokat is vásároltak a kiskert kiépítéséhez.

– Büszkék vagyunk a cím elnyerésére, hiszen az Ökoiskola minősítéssel újabb lehetőségekhez jutottunk a több évtizede már jól működő, hagyományokkal bíró, a tantervbe is beépíthető témaprogramjainkon keresztül is – nyilatkozta Horváthné Koltai Edit igazgatóhelyettes és Némethné Hadnagy Ágnes zöldkoordinátor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!