Veszprém

2016.02.26. 20:06

Új néven folytatják a munkát a nyugdíjasok

Veszprém – Új elnökséget választott és megváltoztatta a szervezet nevét pénteki küldöttgyűlésén a Veszprém Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete.

Marton Attila

A szervezet jelenleg negyvenegy veszprémi nyugdíjas egyesület munkáját koordinálja. A küldöttgyűlésen a korábbi név helyébe a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesület elnevezés lép.

A küldöttgyűlésen – amelyen közel százan vettek részt – megtárgyalták és elfogadták a Polgári Törvénykönyv előírásaival összhangba hozott új alapszabályt is. A jogszabálynak megfelelően a korábbi pénzügyi ellenőrző bizottság helyett háromtagú felügyelőbizottságot hoztak létre.

A közgyűlés négy évre kilencfős elnökséget és elnököt választott, utóbbi tisztségben ismét Török Lajos elnöknek szavaztak bizalmat, aki 2012 januárja óta tölti be a pozíciót. Kérdésünkre az elnök elmondta, az egyesület legfőbb idei feladata kidolgozni, hogyan tudna a szociálisan rászorulókról gondoskodni.

Az alapszabály és az új név a bíróság jóváhagyó határozata után lesz jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!