Veszprém

2016.12.18. 13:45

Karácsony szerte az unióban

Címkék#karácsony

Nagy-Britanniából indult, 11 évvel ezelőtt a European Christmas Tree Decoration Exchange nevezetű program, amelyben 2016-ban már több mint 300 európai iskola vett részt. Ez évben immár a második alkalommal vállalta a program (A nagy európai karácsonyfadísz-csere) népszerűsítését és megyei koordinációs szerepét a megyei Europe Direct Tájékoztató Központ.

Felhívásukra hat iskola élt a lehetőséggel: a Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola (Veszprém, programfelelős: Fábiánné Morvai Dóra), a Szent István Római Katolikus Általános Iskola (Pápa, programfelelős: Englertné Nyerges Rita), a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola (programfelelős: Poór Zsuzsánna), a Zirci Reguly Antal Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola (programfelelős: Kovács György), a Tarczy Lajos Általános Iskola (Pápa, programfelelős: Hardi Tünde) és a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola (Gyulafirátót, programfelelős: Gábor Andrásné).

A veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola karácsonyi dekorációi

A szeptembertől december közepéig tartó projekt célja, hogy az általános iskolák tanulói megismerjék egymás karácsonyi szokásait, és az információcsere révén természetesen bővülnek a diákok földrajzi, nyelvi és kulturális ismeretei is.

A Zirci Reguly Antal Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola karácsonyi díszei

Mindegyik részt vevő intézmény közel 30 európai iskolával került kapcsolatba, egymásnak saját országukra jellemző karácsonyfadíszt készítettek és postázták azt egy, a saját országra jellemző karácsonyi bemutatkozó anyaggal.

Karácsonyi hangulatot árasztanak a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola diákjainak munkái

Az iskolák a kapott díszekből saját EU-karácsonyfát állítottak, prezentációk és információs anyagok segítségével pedig megismerhették a tagországok karácsonyi hagyományait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!