Veszprém

2016.12.18. 20:00

Segítség rászorulóknak

Veszprém - Több mint 70 rászoruló családnak osztott ki jelentős mennyiségű, több százezer forintot érő tartós élelmiszert a Közös Mosoly Alapítvány csütörtökön a családsegítő központban.

Mátételki András

Az öt éve alakult alapítványt öt barát hozta létre, majd évről évre bővült azoknak a köre, akik nehéz sorsúakon akarnak segíteni.

A legnagyobb közösségi oldalon folyamatosan szerveződnek. Jelenleg közel 700-an vannak már, főleg magánszemélyek, de cégek is, amelyek termékeikkel vagy éppen anyagiakkal támogatják a kezdeményezést.

Összesen több százezer forint értékű, tartós élelmiszerekből összeállított csomag talált gazdára a családsegítő központban Fotó: Hauzler László

Bakacs Pétertől, az egyik alapítótól azt is megtudtuk, hogy nemcsak karácsony előtt, hanem februárban is gyűjtenek élelmiszert. Nyáron gyerektábort támogatnak, iskolakezdés előtt tanszereket adományoznak a rászorulóknak.

A jövőben még több hátrányos helyzetű emberen szeretnének segíteni, ezért várják közösségi oldalukon az adományozni kívánók jelentkezését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!