Jobb Élet Egyesület

2017.10.05. 14:39

Padokat festettek, szemetet szedtek az önkéntesek Berhidán

Az aggódjon itt a város életéért, aki meg tudja mutatni, hogy melyik padot festette le, vagy melyik fát ültette el a városban – fogalmazott Pergő Margit polgármester.

Molnár Sándor

Pergő Margit polgármesterasszony örömmel vesz részt hasonló rendezvényeken, most is ecsetet ragadott és beállt festeni a Fekete Sereg külföldi önkéntesei közé Fotó: Molnár Sándor

A May Lasho Trajo – Jobb Élet Egyesület „Komplex közösségfejlesztéssel a berhidai közösségért” című projektjének keretében Önkéntes Napot tartott. A program során padokat festettek és a Kistó környékét tették szebbé.

Pergő Margit polgármester asszony örömmel vesz részt hasonló rendezvényeken, most is ecsetet ragadott és beállt festeni a Fekete Sereg külföldi önkéntesei közé Fotó: Molnár Sándor

Tíz külföldi önkéntessel vett részt a nagyvázsonyi Fekete Sereg az Önkéntes Napon. A fiatalok Észtországból, Spanyolországból, Portugáliából, Németországból, Uruguayból és Erdélyből érkeztek hazánkba.

– Itt voltunk a tanoda megnyitón és szimpatikusnak találták az önkénteseinket, ezért meghívtak minket, aminek nagyon örültünk és reméljük, hogy lesz folytatása. Szeretnénk majd adventi játszóházat tartani a tanodás gyerekeknek – mondta el Kandikó Rita a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület elnöke.

Pergő Margit polgármester szerint a szabadidőparkot mindenki szívesen használja a városban. Aki idejön ezután, az láthatja majd, hogy szépen rendbe tették a padokat és elbüszkélkedhetnek vele, hogy külföldi barátaik segítettek ebben. A fiatalok nyugodtan jöhetnek máskor is, szívesen látják őket a rendezvényeiken, legalább megtapasztalják, hogy milyen élet folyik egy ekkora kisvárosban Magyarországon.

 

Az Ady Endre Általános Iskolából is érkezett öt alsó tagozatos fiatal, akik gyakorló önkéntesek és az akció jó lehetőség volt számukra, hogy beletanuljanak kicsit a közösségi szolgálatba.

A fiatalok padokat festettek, szemetet szedtek a Kistó körül a parkban, majd megkóstolhatták a vendéglátók által készített finom pincepörköltet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!