Akár újságíró is lehet a diákokból

2018.06.20. 10:30

Észrevétlenül gazdagodnak hasznos ismeretekkel a Séta-tábor ifjú résztvevői

A Sobri Jóska Kalandparkot újra bevették három napra a Sajtó és tanulás (Séta) program négy megyéből érkező táborozó középiskolásai.

Tóth B. Zsuzsa

A Veszprém megyei táborozók csoportja Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Stílus, norma, helyesség

Idén 35 diák szerez hasznos tapasztalatokat, élményeket a kalandparkban, ahol tegnap délután elkezdődtek az elő-adások. A Vas, Zala, Fejér és Veszprém megyei középiskolások örömmel fogadták Kővári Edit érzelmi inspirátor, EQ-coach és trénert, aki életmód- és wellnesstanácsadóként, kiégésszakértőként az EQ, a manipuláció és a média kapcsolatáról beszélt.

A Veszprém megyei táborozók csoportja Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Tóth Tibor Soma nyelvész Stílus, norma, helyesség címmel tartott előadásából sok tanácsot kaptak az íráshoz a fiatalok.

A feladatok érintették az újságírás több műfaját

Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete olvasásra nevelési bizottságának elnöke előadásait nem tudják megunni a visszatérő táborozók sem, idén a kiadványszerkesztésről beszélt. Este elméleti vetélkedőn mérettek meg a táborozók csoportjai. A feladatok során számot kellett adniuk újságírási képességeikről, fantáziájukról, de humorérzékükről ugyancsak, és a jó memóriára szintén szükségük volt. A feladatok érintették az újságírás több műfaját, de a játékos formának köszönhetően idén is észrevétlenül gazdagodtak hasznos ismeretekkel. A táborban ma Fókás Andor sétás diák A zalaegerszegi ForYou ifjúsági magazin a Zalaegerszeg tévében címmel tart előadást, valamint az örökös táborozók, Rozmán László, a Győr Plusz Média online főszerkesztője, és Juhász Bálint rádiós producer beszél arról, hogy miként érték el eredményeiket a szakmában. Délután ügyességből és sportból vetélkednek a fiatalok, pénteken pedig a délelőtti előadásokat követően a kalandpark adta élményekre vadászhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!