Díjeső a Pannon Egyetemen

2020.02.06. 17:30

Polinszky-díjat adtak át a Mérnöki Kar diplomaosztó ünnepségén

A Pannon Egyetem Mérnöki Karán végzett hallgatók csütörtökön a B épületben átvehették diplomáikat, valamint az ünnepség keretében átadták a Polinszky-díjat is.

Horváth Virág

20200206 Veszprém Pannon Egyetem aula. MK diplomaatado Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Az ünnepségen Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében elmondta, az egy oktatóra jutó elnyert kutatásfejlesztési pályázatok száma és volumene tekintetében a Pannon Egyetem toronymagasan vezeti a felsőoktatási intézmények képzeletbeli ranglistáját.

– A HVG oktatói kiválósági rangsorában ismételten dobogóra állhatunk. E sikerekben, amelyek az itt folyó oktatási és kutatásfejlesztési tevékenységek magas színvonalát és lehetőségeit fémjelzik, meghatározó szerepe van a veszprémi vegyipari egyetem örökségét továbbvivő Mérnöki Kar oktatóinak és munkatársainak – tette hozzá Gelencsér András.

Bujtás Tibor, a Paksi Atomerőmű Zrt. főosztályvezetője ünnepi beszédében elmondta, szükség van a jó mérnökökre és a Paksi Atomerőmű is tárt kapukkal várja a képzett szakembereket.

Idén a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Pósfai Mihálynak adományozta a Polinszky-díjat, melyet Porga Gyula polgármestertől vehetett át. Pósfai Mihály az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett geológus diplomát, majd ugyanitt PhD fokozatot ásványtan tudományágban. Akadémiai doktori címet 2004-ben kapott. A Magyar Tudományos Akadémia Nanoásványtani Munkabizottságának, valamint Veszprémi Területi Bizottságának elnöke, tagja az MTA Geokémia, Ásvány- és Kőzettani Tudományos Bizottságának, a Magyar Mikroszkópos Társaságnak és az Amerikai Ásványtani Társaságnak egyaránt. Számos hazai és nemzetközi díj birtokosa, így többek között megkapta az Európai Ásványtani Egyesület kutatói kiválóság díját, a Magyar Tudományos Akadémia „Akadémiai díját”, valamint Veszprém Megyei Prima díjat, Szent- Györgyi Albert díjat, illetve Széchenyi- díjat is magáénak tudhat.

A Polinszky-díjat idén Porga Gyula polgármester és Gelencsér András rektor adták át Pósfai Mihálynak
Fotó: Pesthy Márton

 

A Pannónia Felsőoktatásáért-díj kitüntető címet a Mérnöki Kar javaslatára és a Pannon Egyetem Szenátusának döntése alapján Háry András, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. ügyvezető igazgatója kapta.

A Vegyészmérnöki és Folyamatmérnöki Intézet felterjesztésére, a Mérnöki Kar kari tanácsának javaslatára a Pannon Egyetem Szenátusa professor emeritusi címet adományozott Kristóf János, az Analitikai Kémia Intézet nyugalmazott egyetemi tanára számára.

A végzett hallgatók a búcsúbeszédeket követően letették a Pannon Egyetem esküjét, és átvehették diplomáikat, okleveleiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!