Zánka

2015.11.06. 20:07

Rohan az idő - Szörényi Levente könyvbemutatója Zánkán

Zánka – Szörényi Levente úgy érezte, hogy annyi minden történt az elmúlt években, hogy van mit a nyilvánosság elé tárni. Ezért is kereste meg Stumpf Andrást, hogy egy, a tíz évvel ezelőttihez hasonló összeállítást készítsen, de teljesen más sült ki a dologból, sok-sok órányi beszélgetés alapján elkészült a Rohan az idő című könyv.

Kekk Sára

A magyar könnyűzene történetének egyik legfontosabb szereplője, Szörényi Levente idén ünnepelte hetvenedik születésnapját, amelynek alkalmából megjelent Rohan az idő című önéletrajzi kötete, mely visszatekintés egy komoly életpályára, sok, eddig kevéssé ismert részlettel.

A zánkai könyvbemutatón Mező István, a Miskolci Illés Klub vezetője volt a dalszerző beszélgetőtársa, akivel a zenész gyerekkorától kezdve a családján, iskolai élményein, zenei karrierjének elindulásától az Illés együttesen és a Fonográfon át egészen az István, a királyig vették át a könyvben leírt történeteket, köztük számos, eddig még kevésé ismert sztorival.

Mint a dalszerző megjegyezte, korábban is született már róla könyv, amelyben Kocsis L. Mihály újságcikkeket gyűjtött össze és párosított egy vele készült mélyinterjúval. A mostani könyv esetében a régi összegyűjtött anyagok a háttérhez voltak jók, de Stumpf András úgy érezte, ehhez a könyvhöz több kell, így több alkalommal, sok-sok órányi felvételt készített, melyből ez a könyv született.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!