Zirc

2007.03.30. 02:28

Jókor voltam

Ajka (tz) - A város önkormányzata az idei évben Horváth Tibornak ítélte az Év újságírója díjat.

Kiss Nikolett

- Kapcsolatom volt ugyan a szakmával, hiszen a tudósítók klubjának tagja voltam diákkoromban, és főiskolai folyóiratot is készítettem, írtam, szerkesztettem. Aztán iskolaújságot adtunk ki a munkahelyemen, és az Ajkai Szónál is dolgoztam. Ahogy mondani szokták, jókor voltam jó helyen, amikor jött a lehetőség a helyi televíziónál. Egy iskolai gálát kellett konferálni, amit vett a tévé, és az egyik kolléga szerint jól állt a kezemben a mikrofon. Örömmel próbálkoztam a szöveg-alámondással, és amikor látták, hogy nem nyelem le a mikrofont, én készíthettem interjút az első ajkai körforgalom beruházási tervével kapcsolatosan. Az első kamera előtt felvett anyagot aztán komolyabb munkák is követték, Eörsi Mátyással, Medgyessy Péterrel, Gyurcsány Ferenccel beszélgettem. Igazán büszke azonban a dr. Habsburg Ottóval készített interjúmra vagyok. Az eltelt tíz év alatt sikerült rutint szereznem, és rajtam maradt a politikai vonal. A kerekasztal-beszélgetések, politikai műsorok során borotvaélen táncol az ember, nehéz pártatlannak, objektívnek lenni. Az asztalnál mindenkivel szemben én vagyok az ellenzék - mondja Tibor, aki egyébként örömmel fogadta, hogy a korábbi heti két adás helyett ma már háromszor köszönthetik a nézőket. Ráadásul a besugárzott terület is bővült, megközelítőleg lefedi a kistérség területét, sőt, Devecserrel is van kapcsolata az ajkai tévének. A cél, hogy az önkormányzati ciklus végére napi adással jelentkezzen a helyi televízió.

- Remélem, még további műsorokkal is színesíthetem a választékot. A kedvencem volt például a Nyár esti beszélgetések sorozata, és szívesen folytatnám a Kedvenc versem című műsort is - sorolja a terveket Tibor. Örül, hogy remek csapatban dolgozhat a tévénél, de bevallja, elfogadná egy nagyobb televízió ajánlatát is, bár nem tanulta az újságírást. Gyerme-kei közül a lánya viszont média szakon tanul, ha nem is apai sugallatra. Ki tudja, talán nyomdokaiba lép, a jó példa adott. A nézők azonban nem csak a képernyőről ismerhetik Tibort, hiszen időközben két novelláskötete is megjelent. Hamarosan a nagyvilág előtt is nyitott könyv lesz az életrajza, a tavasszal megjelenő, kimagasló eredményeket nyújtó személyeket bemutató Who is Who című nemzetközi lexikon is felvette az adatait.

- Hobbinak indult, de éle-tem részévé vált a televíziózás, és úgy tűnik, mások szerint is jól döntöttem, amikor elfogadtam az első felkérést - mondja Horváth Tibor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!