Zirc

2012.11.30. 10:19

Foltvarrók kiállítása Zircen

Zirc – A Gyűszűkék Foltvarró Klub tagjainak alkotásaiból nyílott kiállítás a közelmúltban a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Varga Domokos Péter

A hölgyekből álló klub tagjait a patchwork hozta össze, lényegében intézményi háttér nélkül hódolnak hobbijuknak. Ezúttal a hagyományos patchwork alkotások, dísztárgyak mellett praktikus használati tárgyak is a falakra kerültek, például táskák. De vékonyra sodort papírhengerekből is készültek tányéralátétek, asztali kosárkák. A festékbe mártás után ezek a tárgyak teljes mértékben vízhatlanná és merevvé válnak, így alkalmasak a mindennapi használatra. A foltvarró klub tagjai a patchwork és a hímzéses technika ötvözésével elkészítették a befogadó intézmény logóját is.

(Fotó: Gáspár Gábor)

A kiállítást dr. Jáger Ida nyitotta meg. Az eseményt a nézőknek azzal is emlékezetessé tették, hogy tombolán számtalan patchwork alkotást sorsoltak ki. A tárlat december 10-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!