Zirc

2014.10.06. 12:55

Krumpliszüret és díjátadás Olaszfalun

Olaszfalu - Kitüntetést és díszpolgári címet adták át a XII. Bakonyi Krumpliszüreti és Művészeti Fesztiválon.

Kutasi Zsófia

Színes programokkal telt idén is a szüreti és vészeti fesztivál A közösségért végzett munkájáért az Olaszfalu községért kitüntető címet vehette át a fesztiválon Brevics László és felesége Brevics Lászlóné. A házaspár az első fesztiválon is aktívan részt vett, többek között a helyi főzés irányításában vállaltak vezető szerepet. Ötleteikkel és kétkezi munkájukkal is sokat segítettek. Szinte valamennyi helyi rendezvényen, önzetlenül dolgoznak - hangzott el az átadón.

A rendezvényen Boriszné Hanich Edit, Olaszfalu polgármestere a község testvérközségének képviseletében Taras Silviu alpolgármestertől, az Erdélyi Kökös község díszpolgári címét vehette át. - A közösségépítés és az értékek felmutatása mindkét településen fontos szerepet kap - fogalmazott az alpolgármester.

A nap során volt többek között főzőverseny, művész sátor gyerekeknek, krumplis ügyességi játékok és katonai toborzó bemutató. A fesztivál éjfélig tartó sátras bulival és tábortűz gyújtással zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!