Zirc

2016.12.05. 16:15

Ebéddel kínálták a rászorulókat

Címkék#Zirc

Zirc - Közös ebédre hívta a rászoruló családokat és egyedülállókat az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoport az Erdélyi Baráti Kör Egyesülettel és a Bakonyi Finnbarátok Körével együttműködve.

Müller Anikó Hanga

Az önkéntesek jó szívvel kínálták az ízletes gulyást Fotó: Müller Anikó Hanga

Negyvenöt család kapott személyre szóló meghívót, így a kedves invitálás százhúsz főt érintett. A Mikulás-ruhába öltözött önkéntesek teával kínálták őket, majd felszolgálták a finom gulyáslevest, melyet a helyszínen, a volt MHSZ épületében üstben főztek meg. Huszár Lőrinc ciszterci plébános atya ebéd előtt szólt az adventi várakozásról, majd asztali áldást és fohászt mondott, Ujvári Ivett, Völgyi János A fény felragyog című versét mondta el. A résztvevők szaloncukrot, csoki Mikulást, almát is kaptak. A jótékonysági akciót helyi és környékbeli cégek, magánszemélyek támogatták, természetbeni adományokkal, hússal, burgonyával, zöldséggel, tájékoztatta lapunkat Ulrich Józsefné, a karitász csoport vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!