Zirc

2017.01.05. 17:58

Ottó Péter: Az előkészítés éve volt a tavalyi

Zirc – 2016 a pályázatok előkészítése szempontjából, azaz a jövő fejlesztési lehetőségeinek előkészítése szempontjából volt igazán kiemelkedő – mondta Ottó Péter polgármester az önkormányzat hagyományos újévi fogadásán a városházán csütörtökön.

Kutasi Zsófia

Ottó Péter évértékelő beszédében kiemelte, az önkormányzat 2016 évben nagyságrendileg 1.050 millió forintból gazdálkodott, ennek körülbelül 89 százaléka működési kiadás volt. Az önkormányzat másik jelentős feladata a működtetés mellett a folyamatos fejlesztés. 2016 év az új uniós pályázati kiírásokra történő felkészülés és pályázat készítés jegyében telt el.

- Az elmúlt évben egyetlen pályázati támogatással megvalósított fejlesztésünk volt, a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház intézményét érintően két műhely felújítását és ahhoz kapcsolódó új kiállítást tudtunk megvalósítani. Újabb tíz millió forintos támogatással ebben az évben újabb két műhely felújítására nyílik lehetőségünk – mondta a polgármester.

 

Ottó Péter hangsúlyozta, 2016-ban az önkormányzat 50 millió forintot tudott saját forrásainak terhére, a város fejlesztésére fordítani.

2016 elején megjelentek a 2020-ig tartó uniós programozási időszak pályázati kiírásai, amelyek közül az önkormányzati fejlesztések megvalósítására elsősorban a megyei területfejlesztési operatív program (TOP) pályázatai adnak lehetőséget. A TOP keretében az önkormányzat összesen 9 pályázatot készített el és nyújtott be, mindegyik pályázat befogadást nyert, jelenleg mindegyik az elbírálás szakaszában van. A benyújtott összes támogatási igény meghaladja a 2,5 milliárd forintot.

A fogadáson jelen voltak többek között Zirc és a térség intézményvezetői, egyesületek, szervezetek képviselői, polgármesterek, az önkormányzat partnerei. Az eseményen Zirc város elismerő oklevelét Cziráki István többszörös véradó vette át. Horváth Sándor Árpád alpolgármester mondott pohárköszöntőt, Kelemen Gábor sajtó és sport referens Márai Sándor gondolatait idézte, fellépett a Singer Street.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!