Veol podcast

2024.04.15. 11:00

Hatvanhat évesen is sorban aratja a sikereket az autósportban a Trabant-guru, Pathy László (podcast)

Saját maga építi különleges versenyautóit, amelyekkel számtalan sikert aratott rally-, rally-cross, szlalomversenyeken; 66 évesen is megállja a helyét az autósportban Pathy László, akinek a szenvedélye fiára, Danira is ráragadt – a műsor vendége Pathy László, a Trabant-guru.

Veol.hu

A beszélgetésből kiderül, László Miskolcon, az év első szlalomviadalán 1. helyezést ért el abszolút, 1600 köbcentiméter alatti és feletti, valamint Trabant kategóriában. A kérdésre, hogy hány serleget őriz, azt válaszolta, csak megbecsülni tudja, szerinte több mint háromszáz ereklyéje lehet.

Pathy László, a Trabant-guru
Pathy László, a Trabant-guru
Fotó: Komaniczki Zoltán

Már nyugdíjas, de mint mondja szerencsére nem látszik a tempóján. Aki ismeri, tudja róla, hogy fejben tervez, pedig a legelképesztőbb változtatásokat valósítja meg, egyébként autószerelőként a fiával együtt dolgozik és építi az autót. Kipróbálta a hibrid Trabantot, az eredeti mellett beépített elektromos meghajtást is, de mégsem vált be, mert egyre gyorsultak a pályák, viszont alaposan visszafogták a sebességet a plusz akkumulátorok. Híres nagymenőkkel, külföldi pilótákkal indult egy mezőnyben rally-, rally-cross, szlalomversenyeken, viszont ez egy idő után már nagyon költségessé vált, így maradt a szlalom. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában