Érdekes üzenetek

2024.05.01. 07:00

Távol mindentől – legtávolabb a valóságtól

Bár Badacsonytomajon lakik az ismerősöm, aki rendszeresen kap ilyen-olyan üzeneteket, annak ellenére, hogy nem tartózkodik éjjel-nappal a közösségi oldalakon, mégsem lakóhelye az érdekes. Inkább az, rátaláltak megint – az újfajta üzenet rejtélye a távolság.

Távol mindentől? Távol a valóságtól!

Fotó: Benkő Péter/Napló

Változik a világ, a klasszikus csomagszállítós, ajándékos és hasonló trükköknek, úgy látszik, egyre kevésbé dőlünk be. A távol szó azonban még sokak fantáziáját megmozgatja – gondolják az ismeretlen feladók. A lényeg ugyanaz: adathalászat minden mennyiségben, a kulcs most a csábítás.

Távol mindentől? Távol a valóságtól!
Távol mindentől? Távol a valóságtól!
Fotó: Benkő Péter/Napló

Munkatársakat keresnek távoli pozíciókra – írják. Vajon mitől távoli a pozíció? A cég központjától? A vezetőségtől? Netán földrajzilag? Ha utóbbi, vajon hol van: Zanzibárban, a Fülöp-szigeteken, netán Új-Zélandon? Végeredményben mindegy, hisz a „meghirdetett” pozíciók nem léteznek, a feladók célja egész más. Kíváncsiak vagyunk, adnak-e szállást, fizetik-e az útiköltséget? Ne legyünk azok, ne kattintsunk a linkre, inkább jelentsük. Egyértelműen megtévesztésről van szó – régi trükk, vadiúj köntösben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!