Kertészkedés kicsikkel

2024.04.16. 07:00

Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák

Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.

Tisler Anna

Pethő Anita igazgatóhelyettestől megtudtuk, hogy magas ágyást is használnak a veteményezéshez. Minden csoportnak van saját területe, amelyet gondoz. Ültettek többek között borsót, retket, uborkát, valamint dísztököt, sütőtököt.

Az óvodások örömmel kertészkednek
Az óvodások örömmel kertészkednek
Fotó: Tisler Anna/Napló

Az ágyásokat rendszeresen gondozzák, figyelik a növények fejlődését, majd, miután megérett a termés, leszedik és közösen elfogyasztják. Gyógynövényes ágyást is kialakítottak, ott citromfű, bazsalikom, levendula terem. Az óvoda udvarán a hat őshonos gyümölcsfa lassan termőre fordul, így annak gyümölcséből is fogyaszthatnak. Pethő Anita kiemelte, hogy az óvodakerti tevékenységet a gyermekek szeretik, és a környezeti nevelés szerves része.

Az óvodások örömmel kertészkednek
Az óvodások örömmel kertészkednek
Fotó: Tisler Anna/Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában