Emlékek a jövőnek

2024.04.19. 08:00

Kopjafát állítottak az Acsády-iskola udvarán

A pápai tanoncképzés 140. tanévének tiszteletére jubileumi hetet tartottak a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolában. A rendezvénysorozatot iskolatörténeti kiállítás, előadások, sportvetélkedő és villámcsődület is színesítette, legutóbb az intézmény bejárata mellett kopjafát avattak és egy időkapszulát is elhelyeztek.

Haraszti Gábor

A virágmintázattal díszített kopjafán a jubileum év is olvasható

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Az ünnepélyes pillanatok előtt Somogyi Tivadar általános igazgatóhelyettes köszöntötte az iskola nyugállományba vonult tagjait, a Pápai Szakképzés Jövőéért Alapítvány tagjait, a tanárokat, az oktatókat és a diákokat.

– Ez az emlékoszlop nem csupán egy fából faragott tárgy, hanem emlék, érzelmek tárolója, amelyek összekapcsolják a múltat, a jelent és a jövőt. Mindnyájan részesei vagyunk ennek a közösségnek, s ez az emlékoszlop mindannyiunké. Az időkapszula nem csak tárgyakat és dokumentumokat rejt, hanem egyben üzenet a jövőnek, mely arra emlékeztet majd, hogy kik voltunk és mit tartottunk fontosnak – emelte ki az igazgatóhelyettes.

Az emlékoszlopot Benedek Gábor főigazgató-helyettes leplezte le, a tanulók segítségével az időkapszulát Katzer Imre szakoktató helyezte a földbe. Mint megtudtuk, ami a földbe került, az nem egy hagyományos értelemben vett időkapszula, sokkal inkább egy idődoboz, amibe például a hegesztők hegesztőpajzsot, a villanyszerelők multimérőt, a festők festőhengert, a testnevelők egy stopperórát helyeztek el. Emellett bekerült még egy üveg bor, üzenetek és az igazgató ünnepi beszéde. Az emlékoszlopot Papp Gergely készítette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában