A Jövőnkért Egyesület Kulturális teadélutánok

2024.04.15. 20:00

Történelmi előadás Badacsonytördemicen

Szombaton folytatódott a Jövőnkért Egyesület Kulturális teadélutánok címmel megismert programsorozata Badacsonytördemicen.

Szijártó János

A mostani immár a negyedik volt, amelyre Hangodi Laszló történészt, főmuzeológust hívták meg a szervezők. Az előadó a plébániában tartott programon betekintést nyújtott a résztvevők számára a badacsonylábdihegyi Pákay Zsolt tanár, történész életútjába, aki a településen, Szigligeten, Taliándörögdön is megfordult tanítóként. Az előadás vezérszála Pákay Zsolt 16-17. századi balatoni török időket kutató munkássága volt. A gazdag életút és kutatómunka bemutatása mellett a rendezvény különlegessége volt, hogy Pákay Zsolt fia, unokái, déd- és ükunokái is jelen voltak, de rajtuk kívül jó néhány egykori tanítvány is megjelent, így több személyes történettel is gazdagodott ez a nap Hangodi László az előadása után.

Néhai Pákay Zsolt tanár, történész életútjába adott betekintést Hangodi László. Az első sorban piros ingben ül Pákay Ákos, Pákay Zsolt fia
Néhai Pákay Zsolt tanár, történész életútjába adott betekintést Hangodi László. Az első sorban piros ingben ül Pákay Ákos, Pákay Zsolt fia
Fotó: szervezők

Az év elején adta hírül a Badacsonytördemicen működő Jövőnkért Egyesület, hogy a Magyar falu program Falusi Civil Alap által közösségi programok szervezésére nyertek támogatást. Ennek köszönhetően hét alkalommal rendezhetnek a településen kulturális teadélutánt, amelyből négy már lezajlott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában