Baleset-megelőzés

2024.04.12. 08:00

Traffiboxok a Balatonnál: lekapcsolják a gyorshajtókat (képgaléria)

Traffiboxokat adtak át Alsóörsön a 71-es számú főút–Szerdahelyi út kereszteződésében, valamint Balatonakaliban a 71-es főút–Hokuli utca kereszteződésében szerdán.

Kovács Erika

Az átadásokon elhangzott, egyre több település vezetősége fektet kiemelt hangsúlyt a baleset-megelőzésre. 

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A sebességet helytelenül megválasztó járművezetők kiszűrése érdekében a közelmúltban a várpalotai önkormányzat telepített új berendezést a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével. A további telepítések a Balaton-parton folytatódtak. 

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a Veszprém Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottsággal és Alsóörs önkormányzatával együttműködve Alsóörsön a 71-es számú főút és a Szerdahelyi út kereszteződésében adott át ünnepélyes keretek között egy újabb traffiboxot. Méltatta a berendezést Anda György ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Jamrik Péter, a BFT kabinetelnöke és Polgárdy Imre, a Veszprém vármegyei közgyűlés elnöke. Az ünnepélyes átadón jelen volt Vancsura Miklós alezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere is. 

Balatonakaliban, a 71-es számú főút és a Hokuli utca kereszteződésében is átadtak egy traffiboxot, mely szintén a BFT támogatásával valósult meg. A megjelentek elmondták továbbá, cél, hogy biztonságosabb legyen a települések közlekedése, és a rendőrség közreműködésével kiszűrjék, valamint felelősségre is vonják a gyorshajtókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában