Túra

2024.05.02. 21:00

Felejthetetlen május elseje fantasztikus retró hangulatban (galéria + videó)

A Bándi Oldtimer Baráti Társaság szervezett retróautó-túrát Bánd–Herend–Kab-hegy–Szentantalfa–Tihany–Balatonfüred–Bánd útvonalon, húsz oldtimer jármű részvételével. A retró menethez csatlakozott a világ legdrágább, ABS-es Trabantja és egy OT rendszámú különleges, veterán Jaguár.

Benkő Péter

A túrát többnapos gépfelkészítés előzte meg, de így is akadt dolguk a technikai segítőknek, ami hasonló rendezvényen elkerülhetetlen. A gyönyörű idő, a természet és a retró életérzés hamar magával ragadta a résztvevőket.

Fantasztikus hangulatban telt végig a retró-majális
Fantasztikus hangulatban telt végig a retró majális
Fotó: Bácskai Péter

 

– A felvonuló gépeket megcsodálták a herendi majálison, majd a Kab-hegy csodás erdein haladt keresztül a menet, hogy Szentantalfán, egy ottani birtokközpont vendégeként tartsunk bemutatót és piknikezzünk. A bioborokról híres gazdaság remek helynek bizonyult, ahonnan a balatoni panorámát is élvezhettük, miközben mások a járgányokat csodálták. Tihany környékén ugyancsak mosolyt csaltunk sok integető arcára, aztán megküzdöttünk a Balaton-Felvidék emelkedőivel, hogy a Bakony lábához, Bándra térjünk vissza – mondta el lapunknak Bácskai Péter, a HATESZ Egyesület elnöke.

A gyönyörű idő, a természet és a retro-érzés hamar magával ragadta a résztvevőket
A gyönyörű idő, a természet és a retró életérzés hamar magával ragadta a résztvevőket
Fotó: Bácskai Péter

A Bándi Oldtimer Társaság, illetve az egyesület köszönet mond mindenkinek, aki támogatta a felvonulást. Igazi csapatmunka volt!

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában